Îngrijirea părului: Cum să-l menţii frumos!

Părul lung nu este ceva ieșit din comun, fenomen rar întâlnit sau ceva de domeniul fantasticului, este același păr scurt doar că mai LUNG. 😀  Academic punctat domnule!

Indiferent de lungime, structură sau tip, părului trebuie de acordat atenția și grija cuvenită. Fiecare organism este individual și nu este o literă de lege că tot ce se potrivește prietenelor mele sau se reclamează pe la televizor ca fiind produse super profesionale mi-se va potrivi și mie de minune. Am spus-o de un catralion de ori și nu obosesc să o repet, Nu cred în produse minune ce te transformă în Rapunzel peste noapte. Asta o spun din considerentul, că de multe ori sunt întrebată ce șampon folosesc de ia te uită ce păr frumos ai!

Mai jos voi încerca să redau câte ceva trucuri din ritualul de îngrijire al părului meu care s-ar putea să vă prindă bine și vouă.

Spălarea părului

 • De două ori pe săptămână. Observat, dacă-l spăl mai des cu atât mai gras îl am. (superbă senzație)

Processed with VSCO with f2 preset

 • Înainte de a fi spălat părul, îl periez bine, îl descâlcesc și îl umezesc pentru vreo 10 – 15 min. Abia apoi aplic șamponul (de două ori) și îl clătesc bine – bine cu apă călduță. După asta, intră în acțiune balsamul. Aplicat de la vărfuri spre rădăcini, niciodată pînă la sfârșit, în caz contrar nu mai văd eu volum la rădăcină cât e lumea și pământul. 😀 Îl las să interacționeze 5 – 7 min și apoi iar clătesc iar foarte bine cu apă călduță. Dacă se aliniază planetele bine (a se citi timp liber la dispoziție) atunci îl clătesc cu ciai cald de romaniță în loc de apă. Acesta conferă luciu și deschide culoarea naturală a firului de păr.
 • După spălare, îl învelesc în prosop, făcându-mi un turban sexy de m-ar invidia orice Sheikh. Phooaa să moară el. 😀
 • NICIODATĂ nu frec părul ud cu prosopul. Se deteriorează.
 • După ce părul este semi-umed aplic câteva picături de ulei fie de cocos sau argan în palme și apoi la vârfuri. Mă ajută perfect la hidratarea și hărnirea lor.
 • Teoretic optez pentru uscarea lui în mod natural DAR practica de viață arată cu totul altceva. 🙂  Când sunt pe fugă (da eu mai mereu sunt) îl usuc cu phoenul la semi-cald,  nu suport senzația de rece, și  cu o plecăciune grațioasă, așa de la rădăcini spre vârfuri.
 • Întind părul cu phoenul pe toată lungimea şi îl usuc cu peria doar partea de sus şi un pic la vărfuri. Dacă mă satur (se comit și de astea :D) doar randomly. În caz contrar risc să-mi petrect o jumătate de zi cu acesta în intimitate. Nu-i cea mai bună companie. Zic.

Placa o folosesc extrem de rar. De la lungimea părului și greutatea acestuia buclele se duc pe copcă în secunda doi și rămân doar cu timpul irosit și nervii mâncați. Totuși am eu alternativă creață. Vă zic în alt articol. 😊

Când sunt mai liberă mă strădui să-mi alint părul cu măști naturale pe cât de des posibil. Și o dată la 3 – 4 luni neapărat o vizită la frizerie pentru a spune au revoir la vârfurile despicate.

Produsele folosite de mine în cel puțin ultimii 2 ani sunt următoarele :

 1. Șampon – Yves Rocher
 2. Balsam – X peal hair Care
 3. Uleiuri:Ulei de argan ( X peal Hair Care), Ulei de cocos, Macadamia natural oil

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Vă urez să aveți o podoabă capilară cât mai frumoasă și sănătoasă pe cap, mai puțin pe covoarele din casă. :)))

Bisous!!! 😉 ❤

DSC_0296

DSC_1088

 

3 thoughts on “Îngrijirea părului: Cum să-l menţii frumos!

 1. Un articol foarte de folos pentru mine la momentul dat. Chiar nici idee nu aveam cum să am grijă de păr mai corect.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s